У літній сезон обовязково треба поласувати варениками з полуницею. «Дніпро Регіон» пропонує спекти смачний шоколадний пиріг з черешнею. Пиріг виходить смачним та соковитим. Підійде як для сімейного чаювання так і для святкового столу.
Інгредієнти для шоколадного пирога з черешнею:
- черешня – 350 г;
- борошно – 160 г;
- какао-порошок – 50 г;
- вода – 120 г;
- яйця курячі – 3 шт.;
- цукор – 120 г;
- ванілін – 1 упаковка;
- розпушувач – 8 г;
- соняшникова олія – 120 мл.
Спосіб приготування шоколадного пирога з черешнею:
- В невелику ємність налити воду, поставити на вогонь. Як тільки вода почне закипати, додати какао. Варити кілька хвилин при постійному помішуванні. Остудити.
- Включаємо міксер і починаємо збивати спочатку яйця з цукром, потім додаємо ванілін та олію.
- Поступово вводимо остиглий шоколад, просяне борошно і розпушувач. Збиваємо ще кілька хвилин.
- Поступово вводимо остиглий шоколад, борошно, що просіює, і розпушувач. Збиваємо ще кілька хвилин.
- Черешню промиваємо, видаляємо кісточки. Додаємо в тісто, акуратно перемішуємо.
- Форму змасщуємо олією та посипаємо борошном. Викладаємо тісто.
- Випікати в попередньо розігрітій до 180 C духовці протягом 40-50 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою.
- Готовий пиріг остудити, дістати з форми і посипати темним какао. Для більш солодкого варіанта какао змішати з цукровою пудрою або просто цукровою пудрою посипати верх пирога.