У сезон молодих кабачків приготуйте корисну та смачну страву–запечені в духовці човники з кабачків, начинені м’ясним фаршем, овочами та сиром. Кабачки приготовлені за цим рецептом можна подавати на святковий стіл, бо приготовлене блюдо виходить дуже смачним, розповідає «Дніпро Регіон».
Інгредієнти:
- кабачки– 3 шт.;
- оливкової олії – 2 ч. л.;
- цибулина – 1 шт.;
- часнику – 1 зубчик;
- яловичого фаршу – 300 г;
- помідор нарізаний кубиками – 1 шт.;
- нарізаний болгарський перець – 1 шт.;
- соус маринару – 1/2 склянки;
- італійської приправи – 1 1/2 ч. л.;
- перець мелений – 1/4 ч. л.;
- сир моцарелла – 1 чашка.
Приготування фаршированих кабачків:
- Фарш для начинки роблять із сиру та сметани, взятих по 100 г, 2 стебел селери, моркви та великої цибулини. Потрібно також сіль і мелений перець, баночка кукурудзи, олію.
- Овочі потрібно промити, очистити, дрібно нарізати та пасерувати на сковорідці з олією.
- Потім знімають сковороду з вогню, додають фарш і трохи соусу маринари. Підсолюють, посипають перцем, італійськими травами, перемішують.
- Молоді середнього розміру кабачки розрізають навпіл, виймають серцевину (якщо кабачки підготувати заздалегідь, то серцевину овочів можна дрібно порізати і протушкувати з фаршем для начинки).
- Приготовленою раніше сумішшю фарширують кабачкові “човники” і розкладають їх на промазаному маслом деку або у формі.
- Присипають все сиром, зеленню.
- Випікають фаршировані кабачки близько 25 хвилин або доки кабачок не стане м’яким і сир не стане бульбастим.