Полуничні цукати захопили серця багатьох ласунів і навіть тих, хто не є такими. А, все через особливий солодкий смак, цікаву форму і неповторний аромат. Зберегти стиглу ягоду і насолоджуватися її смаком цілий рік це того варте. До того ж ягідна заготівля підкреслить смак бісквітних тортів,кексів, печива або стане чарівним декором зі своїм кисло-солодким смаком. Як зробити цукати з полуниці, розповість «Дніпро Регіон».
Інгредієнти:
полуниця 1 кг;
цукровий пісок 800 г;
чиста вода 1 л;
лимонна кислота щіпка.
Спосіб приготування:
- Стиглі ягоди, бажано цілісної форми, промивають під проточною водою, очищають від непотрібних частин.
- Далі в емальовану каструлю виливають воду, висипають цукор.
- Коли сироп закипає, додають полуницю та проварюють 10 хвилин.
- Ягоди переміщають на друшляк, добре проціджують.
- На лист вистилають пергамент, потім ягоди акуратно розкладають.
- Соковиту заготовку переміщують у духовку, розігріту від 35-45 градусів.
- Дверцю духовки тримають приочиненою для хорошого просушування.
- Після того, як ягоди стануть еластичними, їх переміщують у скляну банку.
- Щільно накривають кришкою і чекають на момент використання.