Не завжди є час та бажання готувати вечерю. «Дніпро Регіон» пропонує приготувати пасту з грибами нашвидкуруч за рецептом відомого шеф–кухаря Євгена Клопотенка. Ця паста готується з печерицями, бо вони доступніші по ціні і мають ніжний смак.
Інгрідієнти
- 140 г спагеті;
- 150 г печериць;
- 150 г сметани не менше 20%;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- 10 г петрушки;
- 40 г пармезану;
- сіль і перець за смаком.
Паста з печерицями: покроковий рецепт
- Закип’ятіть воду на пасту в середній каструлі. Додайте сіль, покладіть 140 г пасти та варіть до стану аль денте згідно з інструкціями на пакованні.
- Вимийте 150 г печериць та наріжте їх на 4 частинки. Дрібно наріжте 10 г зелені петрушки, натріть 40 г пармезану на дрібній тертці.
- Розігрійте пательню разом із 1 ст.л. оливкової олії та обсмажте на ній печериці впродовж 5 хвилин. Додайте сіль і перець за смаком, викладіть у гриби 150 г сметани.
- Викладіть на пательню спагеті прямо з каструлі. Найзручніше це робити щипчиками для пасти. Смажте все разом, перемішавши, 2-3 хвилини, поки соус не загусне.
- Додайте половину зелені й сиру в сковорідку, розмішайте та вимкніть вогонь.
- Перекладіть пасту в порційні тарілки та притрусіть рештою сиру та зелені. Їжте гарячою.
Подавайте, притрусивши сиром