Окрошка на кефірі виходить дуже смачною, легкою і по-літньому освіжаючою. «Дніпро Регіон» пропонує приготувати цю страву і вона вам обов’язково сподобається.
Окрошку на кефірі можна готувати без додавання ковбаси, але за бажання її можна додати.
Для приготування окрошки на кефірі (на 3-літрову каструлю) знадобиться:
- 4 середніх варених картошини;
- 2 відварені яйця;
- 1 середній огірок;
- 4 редиски;
- зелень: 1 пучок зеленої цибулі та 1 пучок свіжого кропу;
- 4 ст. л. майонезу;
- 4 ст. л. сметани;
- 0,5 літра кефіру жирністю 3,5%;
- 1,5 літра холодної кип’яченої води;
- сіль.
Спосіб приготування:
- Картопля та яйця відварити до готовності. Картоплю очистити від шкірки, яйця – від шкаралупи.
- Огірок, редис та зелень вимити. Картоплю, яйця, огірок і редис нарізати дрібними кубиками.
- Цибулю та кріп дрібно нарізати і додати до нарізаних овочів та яйців.
- Додати сметану та майонез.
- Посолити злегка та ретельно перемішати.
- Додати в крошку кефір і ще раз перемішати.
- Помішуючи, поступово додавати воду, тим самим регулюючи густину окрошки.
- Спробувати на смак. Якщо солі не вистачає – додати і ще раз перемішати.
- Готову смачну окрошку на кефірі прибрати в холодильник на годину.