На прилавках базарів та магазинів в продажі з′явились абрикоси, хоча ще не сезон. Цього року у Дніпрі дерева абрикос всохли через грибкове захворювання моніліоз. Абрикоси привозні – імпортні, тому як відрізнити солодкі від кислих розкаже Дніпро Регіон.
Нестиглі плоди видно відразу, вони не мають того насиченого кольру та тверді.
Як відрізнити солодкі абрикоси від кислих:
- Колір має бути насиченим і рівномірним — сторонні плями та точки не допускаються. Сама шкірка на дотик бархатиста і рівна, без будь-яких тріщин і подряпин. В іншому випадку плоди швидко почнуть гнити.
- Важливо помацати абрикоси. По-перше, шкірка має бути абсолютно сухою. А, по-друге, у міру пружною. Якщо при натисканні вона легко повертає колишню форму, то перед вами стиглий зразок. А ось надто м’які або, навпаки, жорсткі плоди оминайте.
- Важливо пам’ятати, що солодкі абрикоси мають дуже приємний аромат, який так і манить з’їсти ягоду, кислі абрикоси не мають такого витонченого запаху.