«Цезар» – улюблений усіма салат. Мало хто знає, що весь смак салату в соусі, і тим більше не знають, як готувати соус і звідки з’явилася ця страва.
В нашій країни «Цезар» подають починаючи від самого дешевого кафе і закінчуючи найпрестижнішими ресторанами. Всі думають, що якщо назва «Цезар», то це блюдо автоматично ставиться до італійської кухні.
Хоча придумали салат у Мексиці в Тихуані, два брати італійця. Салат має і нагороду, найкращий рецепт, що з’явився в Америці за останні 50 років.
Творець салату припускав, що листя салату буде ціликовим, яке не треба різати і рвати.
Складові для салату «Цезар»:
- 300 грн. курячого філе або креветки;
- 250 гр. салату Айсберг;
- 150 гр. білих сухариків;
- 150 гр. помідорів чері;
- 150 гр. сиру пармезан.
Рецепт соусу для салата «Цезар»:
- 1 жовток;
- 1 чайна ложка гірчиці;
- дрібка солі;
- чйна ложка каперсів;
- 2 філе анчоуса чи пара ложок Ворчестерського соусу (можна замінити на соєвий соус);
- 50 мл соняшникової олії;
- 30 г пармезану.
Рецепт приготовуваня салата «Цезар»:
- Жовток змішати з гірчицею та сіллю, збити вінчиком.
- Тонким струмком додавати масло постійно збиваючи вінчиком.
- Коли вб’єте все масло, рідко порубати анчеуси і каперси (можна навіть пробити блендером) і додайте в соус.
- В кінці додайте в соус дрібно натертий пармезан.
- Якщо соус виходить густим, то можна додати води.
- Викласти в тарілку листя салату, курку чи креветки, сухарики та томати.
- осипати тертим сиром та заправити соусом.