Як приготувати ліниві голубці. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко поділився простим та перевіреним способом приготування смачої української страви, передає Дніпро Регіон.
ІНГРЕДІЄНТИ
125 г рису
250 г води
1 цибуля
1 морква
50-70 г вершкового масла
½ качана білокачанної капусти (маленької)
500 г фаршу телячого або асорті
½ ч. л. коріандру меленого
400 г томатів (у власному соку)
200 г сметани
2-3 ст. л. соняшникової олії
сіль та перець до смаку
ЛІНИВІ ГОЛУБЦІ. ЯК ЗЕКОНОМИТИ ЧАС НА ПРИГОТУВАННІ УЛЮБЛЕНОЇ СТРАВИ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
КРОК 1
Приготування починаємо з підготовки рису. Добре промийте 125 г крупи і залийте її холодною водою у співвідношенні 1:2. Злегка підсоліть і варіть 5 хвилин під закритою кришкою після закипання. Зніміть з вогню і залиште на 15 хвилин, щоб рис дійшов до готовності.
Приготовьте рис
КРОК 2
У цей час підготуйте інші інгредієнти. Придбайте готовий м’ясний фарш з одного виду м’яса чи зробіть асорті. Також доречно буде приготувати його самостійно вдома, наприклад, з пісної м’якоті свинини. Вам знадобиться 500 г готового фаршу.
Подготовьте остальные ингредиенты
КРОК 3
Цибулину наріжте дрібними кубиками, а морквину натріть на крупній тертці, ½ шт. капустини наріжте дрібно ножем. Розтопіть 50-70 г вершкового масла на пательні та припустіть цибулю до м’якості та прозорості. Додайте до пательні моркву і тушкуйте 3 хвилини. Уведіть нашатковану капусту і тушкуйте все разом до м’якості капусти протягом 5-7 хвилин. Цей маневр зробить майбутні голубці соковитими й ніжними. Доведіть овочі до смаку сіллю і перцем.
Припустите овощи
КРОК 4
У великій посудині змішайте остиглий рис, фарш і засмажку. Додайте до суміші ½ ч. л. меленого коріандру.
Соедините фарш, рис и зажарку
КРОК 5
Ретельно перемішайте і сформуйте невеликі ліниві голубці у формі продовгуватих котлет або іншої потрібної для вас конфігурації. Керамічну форму для запікання змастіть 2-3 ст. л. соняшникової олії та викладіть ліниві голубці в один шар. Постарайтеся міцно притискати один до одного, бо голубці будуть всмажуватися і відстань між ними природно збільшиться.
Сформируйте ленивые голубцы
КРОК 6
Для соусу попередньо з’єднайте нарізані томати у власному соку (400 г) та 200 г сметани. Додайте сіль і перець, добре перемішайте.
Соедините томаты и сметану
КРОК 7
Отриманою сумішшю залийте форму з лінивими голубцями й запікайте в духовці на 180 градусах протягом 45-50 хвилин.
Полученной смесью залейте форму
Готувати – це просто!