Для мене вже протягом деякого часу це найулюбленіший рецепт тушкованої капусти, для начинок у пироги, вареники і як самостійна страва дуже смачна. Спосіб приготування правда трохи “навпаки” але від цього капуста стає смачнішою, передає «Дніпро Регіон».
Нам знадобиться:
Капуста білокачанна 500-600 г
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Морква 1 шт.
Перець чорний мелений
Сіль
Томатна паста 1 ч. л.
Томатний соус 4 ст. л.
Соняшникова олія 3-4 ст. л.
Покроковий рецепт приготування:
Капусту треба нашаткувати.
Я за один раз готую приблизно 600 г капусти, її кількість можна збільшити.
Відразу в капусту відправляю цибулю та моркву.
На цю кількість овочів спочатку додаю трохи більше половини чайної ложки солі і добре мну руками.
Тепер до сухої сковороди відправляю 1 ч. л. томатної пасти кількість томатної пасти можна збільшити за смаком.
До томатної пасти додаю приблизно 4 ст. л. томатного соусу.
До томатної маси відправляю овочі, перемішую, на сильному вогні доводжу до кипіння і зменшую вогонь нижче за середній. Періодично перемішуючи тушкуємо капусту, у томаті, у власному соку, до випаровування всієї рідини хвилин 20-25.
Коли в капусті не буде рідини додати олію 3-4 ст. л., якщо потрібно ще солимо і перчимо на смак, смажимо на помірному вогні хвилин 5 і капуста готова.
Приготуйте, спробуйте, я багато пробую різних рецептів, але ось з цього (на мій смак) особливо для начинок, капуста ідеальна.