Найсмачніший ароматний маринований перець на зиму – відмінно підійде до будь-якого м’яса та доповнить улюблену страву! А зберігається він за кімнатної температури, і це, величезний плюс! передає «Дніпро Регіон» з посиланням на plyashka.com
Інгредієнти:
На 2 баночки по 0,45 мл
Гострий перець 500 гр. (у мене по 250 гр. червоного та зеленого)
Часник – 3 зубчики (у кожну баночку)
Листя селери – 1 гілочка (у кожну баночку)
Коріандр – 15 горошин (у кожну баночку)
Для маринаду:
Яблучний оцет 250 мл.
Оцет 9% 250 мл.
Мед 2 ст. л.
Сіль 0,5 ст. л.
Приготування:
1. Нарізаємо наш перець кільцями.
Закриваю гострий перець новим способом: без варіння та стерилізації, простий і смачний рецепт на зимуЗакриваю гострий перець новим способом: без варіння та стерилізації, простий і смачний рецепт на зиму
2. У кожну баночку для початку викладаємо листя селери.
3. Слідом розрізаний на пластини часник та коріандр.
Закриваю гострий перець новим способом: без варіння та стерилізації, простий і смачний рецепт на зиму
4. Щільно укладаємо перець шарами чергуючи червоний і зелений (якщо у вас один колір – тоді укладаємо тільки його якомога щільніше.
Закриваю гострий перець новим способом: без варіння та стерилізації, простий і смачний рецепт на зиму
5. Зверху додаємо ще часнику.
Закриваю гострий перець новим способом: без варіння та стерилізації, простий і смачний рецепт на зиму
6. Для маринаду змішуємо яблучний оцет і 9% оцет, додаємо сіль та мед.
Ретельно перемішуємо до розчинення інгредієнтів.
Закриваю гострий перець новим способом: без варіння та стерилізації, простий і смачний рецепт на зиму
7. Заливаємо банки з перцем маринадом до верху і закручуємо кришками.
Закриваю гострий перець новим способом: без варіння та стерилізації, простий і смачний рецепт на зиму
Зберігаємо при кімнатній температурі. Перевірено – з перцем все добре навіть через рік!
А відкривати баночку раджу не раніше, ніж за місяць! За цей час перець добре промаринується і смак буде нереальним!
Закриваю гострий перець новим способом: без варіння та стерилізації, простий і смачний рецепт на зиму
А взагалі, чим довше він стоїть, тим смачнішим стає.