У звичному виконанні основними складовими є болгарський перець і помідори, але можна поекспериментувати і приготувати закуску з додаванням кабачків. Виходить незвично, але апетитно.
Для приготування лечо з кабачків нам потрібні:
- кабачки – 500 г;
- помідори – 500 г;
- болгарський перець – 500 г;
- морква – 250 г;
- цибуля – 100 г;
- часник – 1 зубчик;
- рослинна олія – 75 мл;
- оцет – 9 мл;
- сіль – 15 г;
- цукор – 0,5 ст. л.
Спосіб приготування лечо з кабачків:
Ретельно миємо овочі, після чого очищаємо моркву та нарізаємо її тонкою соломкою. Кабачки ріжемо брусочками або кружальцями. Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо його півкільцями. Болгарський перець ріжемо соломкою.
У помідорах робимо неглибокі надрізи хрест-навхрест і кладемо їх у глибоку миску. Заливаємо окропом помідори. Потім зливаємо воду, даємо їм трохи охолонути і знімаємо шкірку. Очищені від шкірки помідори нарізаємо на середнього розміру шматочки і пропускаємо через м’ясорубку або блендер.
Беремо велику каструлю з товстим дном і в неї вливаємо олію, ставимо каструлю на вогонь. У вже розігріту олію викладаємо моркву та цибулю. Злегка обсмажуємо їх.
Коли цибуля з морквою розм’якнуть, додаємо кабачки та болгарський перець, ще трохи олії. Потім додаємо сіль і тушкуємо у каструлі всі інгредієнти протягом п’яти хвилин.
Далі в каструлю до решти інгредієнтів додаємо пюре з томатів, всипаємо цукор і додаємо подрібнений часник. Тушкуємо страву ще протягом 20 хвилин. За п’ять хвилин до готовності лечо вливаємо оцет і перемішуємо все.
Перед приготуванням лечо найкраще підготувати тару заздалегідь. Готове лечо з кабачків розкладаємо у вже стерилізовані баночки. Після чого банки перевертаємо та накриваємо ковдрою або пледом до повного остигання.