Варення з абрикосів не менш смачне та корисне, ніж полуничне або малинове. Його люблять не лише діти, а й дорослі. Ми вирішили поділитися простим та швидким рецептом. На приготування цього абрикосового варення знадобиться лише два інгредієнти і лише година часу, передає «Дніпро Регіон»
Густе абрикосове варення із двох інгредієнтів – рецепт
Для приготування варення вибирайте абрикоси, що не перестигли, а навпаки, злегка твердуваті, щоб при варінні вони не розвалилися. Також краще віддати перевагу сорту з кислинкою.
Складові:
- 1,2 кілограма абрикосів
- 900 г цукру
Спосіб приготування:
- Розриваємо абрикосинки на половинки та видаляємо кісточки.
- У миску насипаємо цукор і заливаємо 250 мл води, помішуємо, щоб цукор повністю розчинився.
- У каструлю, в якій варитимемо варення, висипаємо абрикоси і заливаємо солодкою водою – залишаємо приблизно на 40 хвилин, щоб абрикоси просочилися і пустили сік.
- Ставимо каструлю на вогонь та варимо протягом 10 хвилин після закипання.
- Розливаємо варення по стерилізованих банках, щільно закриваємо кришками. Перевертаємо вгору дном, накриваємо ковдрою і даємо повністю охолонути.
- Зберігати варення можна в холодильнику або в темному прохолодному місці (під раковиною, в коморі або погребі).