Влітку кожна господиня намагається балувати свою сім’ю смачними та корисними стравами. Цього разу приготуйте часникові стрілки з яйцем. Збережіть цей дуже простий і корисний рецепт, повідомляє «Дніпро Регіон».
Часникові стрілки – це не розкриті бутони квіток часнику, які зрізаються для кращого розвитку часникової цибулини. Вони їстівні, смачні, багаті на вітаміни і мінерали.
Вам знадобиться
Інгредієнти:
часникові стрілки (150 г), курячі яйця (3 шт.), сир (80 г), помідори (1-2 шт.), болгарський перець (1 шт.), рослинна олія (1-3 ст. л.), кріп, сіль, чорний мелений перець.
Приготування:
Часникові стрілки промиваємо в проточній воді, обрізаємо насіннєві коробки, викладаємо їх на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім нарізаємо їх на шматочки завдовжки 4-5 см.
Перець та помідори споліскуємо у воді. Перець розрізаємо, очищаємо від насіння та білих прожилок, нарізаємо тонкою соломкою приблизно такого ж розміру, як і часникові стрілки. З помідорів за бажанням знімаємо шкірку та нарізаємо їх кубиком.
Кріп промиваємо і дрібно рубаємо ножем, а твердий сир тремо на великій терці.
У невелику миску розбиваємо яйця, солимо і перчимо їх за смаком, додаємо до них дрібно нарізану зелень і сир.
Сковороду розігріваємо з рослинною олією. Викладаємо на неї часникові стрілки. Обсмажуємо їх на середньому вогні приблизно 2-3 хвилини. Коли вони підрум’яняться, додаємо помідори та болгарський перець і трохи солі. Накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 5 хвилин – за цей час часникові стрілки мають стати м’якими.
Виливаємо підготовлену яєчну суміш, зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою. Чекаємо, доки яйця будуть готові – на це знадобиться 5-7 хвилин. Потім вимикаємо плиту та залишаємо страву настоятися під кришкою ще буквально декілька хвилин.
Подаємо до столу на сніданок або вечерю та насолоджуємося смаком.