Риба – дуже смачний та найголовніше – цінний продукт, який потрібно їсти всім, мінімум – двічі на тиждень. З бюджетних та корисних фахівці виділяють оселедець та скумбрію у будь-якому вигляді, особливо другу. Її можна маринувати, запікати, солити, варити, повідомляє Дніпро Регіон
Інгредієнти:
- свіжоморожена скумбрія – 2 шт.
- цибуля – 2 шт.
- вода – 250 мл
- цукор – 0,5 год. л.
- солі – 2 ч. л.
- чорний перець – 1/2 ч. л.
- запашний перець – 1/3 ч. л.
- гвоздика – 5-6 шт.
- коріандр горошком – 1/2 ч. л.
- соняшникова олія – 2 ст. л.
- яблучний оцет – 2,5 ст. л.
2. Закип’ятіть воду, додайте сіль, цукор, гвоздику, перець горошком, мелений, коріандр, олію, перемішайте й варіть маринад близько 1 хвилини.
3. Дайте маринаду охолонути й влийте оцет.
4. Цибулю поріжте тонкими півкільцями й додайте порізану скумбрію.
5. Залийте маринадом та поставте в холодильник на добу.
Готова риба за смаком буде не гіршою, ніж червона риба.