Традиційно кожного року на Великдень освячують у церкві паски, крашанки, ковбасу і вино, щоб все це у них було на столі цілий рік. І багато в кого на великодньому столі буде ароматна домашня ковбаска, яку власноруч приготувала хазяйка. Як зробити ковбасу, за перевіреним рецептом цікавились кореспонденти Дніпро Регіон.
Рецепт домашньої ковбаси
Матеріали:
- Ніж.
 - Миска.
 - Дошка для нарізання м’яса.
 - М’ясорубка з функцією набивання ковбаси.
 - Нитка.
 - Каструля.
 - Зубочистка або товста голка.
 
Інгрідієнти:
- Свинна м’якоть.
 - Сало.
 - Часник.
 - Спеції.
 - Кишки очищені.
 - Вода.
 
Спосіб приготування:
- Свинину нарізати невеликими кубиками. У великій мисці (або на столі) вимішати м’ясо з фаршем, гірчицею, сіллю та перцем. Поступово доливати воду, за кожним разом ретельно перемішуючи. Готову суміш залишити в холодильнику на кілька годин (найкраще на ніч).
 - Наступного дня до м’яса додати подрібнений часник, ще раз ретельно вимішати. Можна сформувати невеличку котлетку і обсмажити її на сковорідці, щоб переконатися, що ковбаса приправлена за Вашим смаком.
 - Підготувати кишки. Якщо вони були попередньо посолені, вимочити їх у холодній воді, перевірити цілісність( набирати в кожну кишку воду і слідкувати чи рідина не витікає). В місцях розриву кишки розрізати на менші відрізки.
 - Підготувати насадку для наповнення кишок (спеціальна в електричних або ручних м’ясорубках). Один кінець кишки наповнити повітрям і одягнути на насадку (зав’язувати другий кінець не обов’язково, це важливо лише при підготовці ковбас копчених або варено-копчених). Фаршем рівномірно заповнювати ковбаски, формуючи невеличкі кружальця вагою 300-400 гр.
 - Начинені ковбаски викласти на деко, проколоти в кількох місця. Випікати в розігрітій до 170 ˚С духовці, протягом 40-45 хв, потім температуру збільшити, щоб ковбаска підрум’янилася і пекти ще 5-10 хв (орієнтуйтеся самостійно, багато залежить від особливостей Вашої духовки, товщини кишок).
 
Раніше ми писали Чим корисний для організму оселедець
		
									 
					