Традиційно кожного року на Великдень освячують у церкві паски, крашанки, ковбасу і вино, щоб все це у них було на столі цілий рік. І багато в кого на великодньому столі буде ароматна домашня ковбаска, яку власноруч приготувала хазяйка. Як зробити ковбасу, за перевіреним рецептом цікавились кореспонденти Дніпро Регіон.
Рецепт домашньої ковбаси
Матеріали:
- Ніж.
- Миска.
- Дошка для нарізання м’яса.
- М’ясорубка з функцією набивання ковбаси.
- Нитка.
- Каструля.
- Зубочистка або товста голка.
Інгрідієнти:
- Свинна м’якоть.
- Сало.
- Часник.
- Спеції.
- Кишки очищені.
- Вода.
Спосіб приготування:
- Свинину нарізати невеликими кубиками. У великій мисці (або на столі) вимішати м’ясо з фаршем, гірчицею, сіллю та перцем. Поступово доливати воду, за кожним разом ретельно перемішуючи. Готову суміш залишити в холодильнику на кілька годин (найкраще на ніч).
- Наступного дня до м’яса додати подрібнений часник, ще раз ретельно вимішати. Можна сформувати невеличку котлетку і обсмажити її на сковорідці, щоб переконатися, що ковбаса приправлена за Вашим смаком.
- Підготувати кишки. Якщо вони були попередньо посолені, вимочити їх у холодній воді, перевірити цілісність( набирати в кожну кишку воду і слідкувати чи рідина не витікає). В місцях розриву кишки розрізати на менші відрізки.
- Підготувати насадку для наповнення кишок (спеціальна в електричних або ручних м’ясорубках). Один кінець кишки наповнити повітрям і одягнути на насадку (зав’язувати другий кінець не обов’язково, це важливо лише при підготовці ковбас копчених або варено-копчених). Фаршем рівномірно заповнювати ковбаски, формуючи невеличкі кружальця вагою 300-400 гр.
- Начинені ковбаски викласти на деко, проколоти в кількох місця. Випікати в розігрітій до 170 ˚С духовці, протягом 40-45 хв, потім температуру збільшити, щоб ковбаска підрум’янилася і пекти ще 5-10 хв (орієнтуйтеся самостійно, багато залежить від особливостей Вашої духовки, товщини кишок).
Раніше ми писали Чим корисний для організму оселедець