fbpx

27 серпня – День українського сала: корисний делікатес

27 серпня – День українського сала: корисний делікатес

27 серпня щорічно в Україні відзначають чудовий гастрономічне свято – День сала. Цьому українському національному продукту, не дарма присвячений окремий день у святковому календарі. Це справжній національний кулінарний символ і гордість України, без якого не обходиться жодне застілля. Його люблять в солоному, сирому, запеченому вигляді, перемелене з часничком, шкварки …

За словами експертів, любов українців до сала цілком виправдана, тому що сало не тільки смачний, але і досить корисний продукт. Дієтологи кажуть, що саме любов’ю до сала пояснюється живучість української нації.

Ще з давніх часів вважали сало незамінним при лікуванні багатьох захворювань, наприклад, зубного болю і болю в шпорі п’яти, а також суглобах. Сьогодні, сучасні вчені доводять, що якість сала поліпшується при топці. Вживання сала в поєднанні з овочевими салатами запобігає розвитку атеросклерозу.

Вже давно доведено, що сало містить багато корисних речовин, необхідних людському організму. Воно містить велику кількість вітамінів А, Д, Е і каротину, а також арахідонову кислоту, яка належить до цінних ненасичених жирів і бере участь в утворенні багатьох гормонів. Саме ця кислота бере участь також в обміні холестерину, побудові клітинних мембран, допомагає роботі серцевого м’яза і навпаки – знижує рівень холестерину. Найдивнішим є те, що арахідонова кислота не міститься, крім сала, ні в одному харчовому продукті!

27 серпня - День українського сала: корисний делікатес
Канапе з салом

Непорівнянний ні з чим аромат, чудовий смак, безліч варіантів приготування – все це ми говоримо про сало, справжньою візитною карткою щедрій українській землі.  Особливо гарні невеликі канапе: це шматочок чорного хліба, на який укладаються тонкий шматочок свинячого сала, маринований корнішон і зубок часнику.

З сала також роблять шкварки і смалець, який використовують як кулінарний жир. Шкварки можна намазувати на хліб замість масла і додавати в різні страви для додання їм незвичайний смак. Дуже часто зі шкварками подають вареники. Останнім часом з’явилася така екзотика, як сало в шоколаді (і це не жарт!). Хто пробував це блюдо, стверджують, що у нього достатньо незвичайний смак, але привабливий.

Нагадаємо, раніше ми писали, Готую так вже 30 років, смачніше я ще не їла! Сало як шашлик в пакеті

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
()
x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: